Wednesday, December 19, 2012

semangat research nabila

Assalamualaikum!

udah lama tidak mencoret di sini.masa agak mencemburui setiap hari; punch kad dari pukul 8 pagi sampai ke pukul 5 petang -office hour beb .. jadi suami hantar pergi universiti pukul 7 pagi, balik lab pukul 6 petang sebab tunggu suami datang ambil. 11 jam woo duduk kat lab. tapi tapi tapi sebenarnya..... antara pukul 7 pagi hingga ke pukul 6 petang tu, ada-ada saja aktiviti menarik yang dilakukan; jalan-jalan, makan-makan, minum-minum, main pop line :D
uitm ni pulak dikelilingi tempat seronok-seronok, maka seronok-seronoklah jadinya.
tak banyak beza dengan kehidupan menjadi student ketika di higashi oomiya dlu; pergi lab pukul 11, pulang rumah lewat malam; bosan-bosan duduk di lab, lepak di bangku tingkat 4, shopping di seiyu, beli air di ko-op. cuma.... di universiti sini ku tak berteman, hanya ada peneman di rumah. di universiti sana ku berteman. ohh rindu si Japica..

dalam banyak-banyak hari, hari apa yang saya paling rasa bersemangat nak pergi lab?
tentulah hari ahad!
tak percaya?
boleh rujuk graf semangat nabila di bawah.
graf yang memang ku cipta minggu lepas.
berdasarkan performance di lab ye.
semangat nak buat research paling tinggi pada hari ahad malam isnin walhal pada hari ahad tak pernah sesekali pun pergi lab.
hebatkan? semangat luar biasa di hari cuti hihi..




5 comments:

Has said...

Puan Nabila (sudah Puan) jgn main main! Nanti bila nak selesai??? ( ala ala ibu tiri :)

desir2sakura said...

ampun bondaa ampunn!
anakanda akan berusaha untuk lebih berdisiplin selepas ni! hihi..

hakifays said...
This comment has been removed by the author.
hakifays said...

amboi.ciap ad graf bgai.ehe.
kt ujung graf tu menarik.naik mdadak.apa rahsia?
catalyst apa??ahaks

ps:omomo.rindu i ke??
sejak bile nama i jd 'japica'
mcam tapioca><
rindu puan bil jgk :'O

desir2sakura said...

kah:rahsianya ialah pada hari tu ialah hari minggu kuikui
ho la terung rindu tapioca >.<