Sunday, January 24, 2010

kem ibadat dan rehlah


hujung minggu lepas JAD batch 8 ada kem ibadat dan rehlah kat Nur Bukit Unggul kat Sepang kot.kitorang pergi 2 hari je,kimochi(perasaan) mula2 nak pergi tu memang la sangat2 tak nakk sebab memang da tak suke pegi2 kem ni..tapi pergi je la sebab dah diwajibkan kepada kitorang.kem ni dianjurkan oleh Yayasan Ilmuwan.hari pertama kat sana,kem tu dirasmikan oleh Dr Khairul.da lama sangat saya x jumpe die dan x tengok muka die.natsukashiiii sangat2 sebab die banyak sangat mengimbau kenangan kitorang masa dekat KRM dulu.die cakap dulu kitorang kecik2,sekarang saiz kitorang dah makin besar hahaa..
lepas perasmian,ada ceramah oleh Dr Noraini,isteri Dr Khairul.sebelum ni pun Dr Noraini pernah bagi ceramah kat kitorang masa KRM dulu.
lagi2..kitorang disajikan dengan pelbagai aktiviti menarik::jalan2 atas batu-bata(teringat kisah kat Kem Kaizen tapi kat Kem Kaizen tu lagi dasat la kitorang kene,tangan kitorang kena gari sekeliling pokok dan kitorang kena melepasi gari tersebut,dan ade aktiviti dalam air yang sangat seronok.saya ni memang la x pandai nak berenang,waktu die suruh kitorang apungkan badan dan angkat kaki,memang le cuak sebab takut terbalik,saya asik sebut name puuut je sebab put terer berenang ^^ tapi bile dah lame2 duk dalam air tu syok jugak :)
dan malam tu pengisian antara maghrib isyak oleh En Norlizan yang gaya nye ala2 Azrul Sensei terutamanya pada rambut die :)
malam tu ada sesi nangis-nangis sebab die cakap pasal ibu.saya memang tahan mata dari nangis teresak-esak macam cik Hanis,sebab takot mate ni membengkak keesokan harinya.macam-macam la En.Norlizan tu suruh kitorang wat:lukis gambar ibu,bagi sebab kenapa sayang ibu dan tulis wasiat kepada ibu.kanashii naa..saya dah terdengar bunyi esakan kawan-kawan,bukan saja kat belah pompuan,kat belah laki pon bunyi esakan kecil.saya tulis wasiat kat mama sambil kesat air mata saya perlahan-lahan.teringat segala kesalahan yang saya dah buat kat mama..rindu sangat-sangat mama masa tu :( lepas sesi tu kitorang salam sesama sendiri sambil minta maaf nangis2.ye la,kitorang dah duk sini sama2 lebih kurang 4 tahun dah,mestilah ada salah silap sesama kitorang kat sini yang tersembunyi mahupun yang terang-terangan..masa salam2 ni,saya tahan diri dari mengalirkan air mata,tapi bile sorang kawan saya ni,Roslina dah nangis depan saya sambil cakap ''elin mesti rindu Bila lepas ni..",saya mula rasa sedih,teringat kisah2 dulu,kitorang pernah gaduh teruk sampai nangis-nangis,dan macam2 lagi la..sampaikan saya ingatkan saya dah x kan bertegur sapa dengan dia sampai bila2 dah..tapi Allah sayangkan kami..kami jadi baik sangat2 semula..saya nangis teruk sangat sambil peluk dia sambil cakap "tima kasih Elin sebab kawan dengan Bila.Bila x sangka Bila akan baik semula dengan Elin macam ni.."selepas tu,salaman2 seterusnya diiringi air mata(cehh jiwang nya ayat ku)tapi sedih la malam tu..
tapi tibe2 kesedihan malam tu bertukar ceria:kami iaitu Ji,saya,sohe,sikin dan anis main 'PS'
pe PS?"Perempuan's Secreto" hahaa xde la..na
ma ni direka sendiri oleh saya malam ini,tapi malam kami bermain PS tu,kami kongsi banyak sangat benda dari hati ke hati (ceewahh),kami bercerita sesama sendiri sampai ke pukul 3 pagi agaknya..rindu sangat saat2 tu sebab semua orang buat luahan hati..mungkin juga masa tu kami bercakap dalam gelap,sebab tu kami x malu untuk meluah perasaan hehe..walaupun letih sangat2 sebab banyak aktiviti petang tu,tapi kami x henti2 bercerita.dalam kami bermain PS tu,kami tinjau2 gak supaya x terkantoi dengan orang lain,malu la kalo orang lain dengar luahan hati kami..so girls,pls keep the secret till de end k walaupon keesokan harinye tu kitorang jumpe cik katak kat bawah katil kitorang(maknenye katak tu dengar semua yang kitorang cakap malam tuuu)! :)) i'll miss the moment dan berharap dapat berPS lagi kat malam las di Hachioji nanti..
keesokan harinya,akibat berPS tu,kami memang bangun lewat la dan saya sempat aerobik kejap je :P pastu kami teruskan aktiviti dengan ikat2 tali buku sila.dengan menggunakan tali ape entah orang sebut yang besar gedabak tu,kitorang kena buat ikatan buku sila..cubaan hanya 3 kali tapi alhamdulillah cubaan ketiga berjayee~
sebelum penutup kem,kami diberi peluang berforum dengan senpai2 kami yang baru balik dari Jepun..
kesimpulannya:kem ibadat dan rehlah ini walaupun pada mulanya saya pergi dengan perasaan berat hati tapi akhirnya bertukar menjadi sebuah kem yang menggembirakan,makanan die sume sedap-sedap sangat,petempatan selesa,aktiviti selesa,tambah2 muke tuan Haris tu macam Sein Ruffedge :)
ini mungkin kem last kami sebelum fly ke Jepun nanti,lepas ni kami kena ganbatte betul2 untuk final exam yang bakal menjelang tiba 8hb 2 ni..yosh minna ganbare~~~~

Monday, January 18, 2010

selamat hari lahir wahai sahabat tercinta :)


wahai fauziah..
"sesungguh nya aku sangat geram di saat ini,sebab mu nipu aku tadi
aku ingatkan mu sedih la aku x wish besday mu,tapi rupe2nya mu tipu aku dih..
geram nya ko mu wahai fauziah meduuu" -13:36,kelas denden-

x kire la betapa teruk sekali pon bila kena tipu,kena buli dan lain2,Bila tetap x kisah.sesungguhnye Bila sangat gembira sebab ada kawan macam Ji.
selamat hari lahir Ji
bila pasti akan merindui saat-saat bersama Ji,Sohe,Sikin dan Anis.
terutamanya masa malam kat Kem Nur Bukit Unggul tu
masa kita main PS
hahaa
biarlah semua tu menjadi rahsia kita berlima je
sampai la kita dewasa dan ada anak cucu kn :)
bes sangat-sangat masa tu walaupun kita tido kul 3 pagi :)
tima kasih kawan-kawanku sebab sudi berkongsi banyak sangat cerita dengan Bila
korang sahabat terbaik
aissshh nak nangis T____T
korang sentiasa ada masa Bila sedih dan gembira
dan Ji:
terima kasih sebab terima Bila seadanya
Ji memang sahabat yang memahami
mengenali Ji kat KRM memang cukup menghiburkan
sebab Ji selalu wat jiwa Bila tenang di saat Bila x tenang hee
Bila syukur sangat-sangat Allah x putuskan siaturrahim kita yang dah hampir 4 tahun ni
Bila x kan lupa semua kenangan kita walaupun kita duk jauh lepas ni T.T

SELAMAT HARI LAHIR FAUZIAH \<^.^>/

Tuesday, January 12, 2010

tq sangat2 kawan2 ku tersayang :)


hari ahad malam lepas saya dapat kejutan kat syasya tomyam.yeaaaa \(^____^)/

ingatkan hanis dengan sikin dah lupa saya,tapi rupe-rupenye diorang memang ingat leee
rasa terharu sangat,dalam kegembiraan tu mata ku berair.huaaa
pasni dah x leh jumpe dah korang sume
sayang sangat ji,sikin,anis,sohe..
tq sangat2 kawan2 :)


makan kuey tiau ladna dulu sblm makan kek


ni keje fauziah :P

Tuesday, January 5, 2010

Isshou ishho ni itekureya ya ya ya ya~

~LiFETIME RESPECT~
video

mou ai ga afurete shou ga nai
anta to shougai wo tomo ni shitai nen

betsu ni nanimo kamo ga risou janai
kedo zutto issho ni itai nenn
(Hear weh mi sey!)

"isshou issho ni itekureya"
ureshiiyo atashi wo erandekurete

"ai wo motte ore wo mitekureya"
mochiron ima no atashi ni toccha
anata ga subete

"isshou issho ni itekureya"
docchika ga shinu made, issho ni itai

"chanto ore wo ai shitekureya"
u~ mecha mecha ai shitai

itsumo anta chotto shigoto shisugi
tama ni atashi no koto hotto kisugi

kedo atashi no soba de hotto suru toki
omou atashi wa anta ga honto ni suki

anta wa kibishii kedo yasashii
anta to aenai toki wa kanashii

yasashiku sareru to furueru tamashii
zutto issho ni ikou
shiawase wo sagashi ni lalala~lala

anta no ii tokoro sore wa ii kokoro
kakko dake janai kakkoii otoko

sekininkann koujoushin attsui no ga ii
uso wa atama de wakaru no wa kawaii

motto hagemashitari odatetai
anta no kodomo unde sodatetai baby

mite yo shiawase na kazoku no minamoto ni naru
ai ga koko ni aru dakara atashi to

isshou issho ni ite hoshii
soshite agattari ochitarimo hikkurumete

ari no mamma atashi mite hoshii
datte aishi aitai otagai no subete

isshou issho ni ite hoshii
kedo amattaretai dakeno
kankei nara iranai

chanto atashi ni ai sashite hoshii
atashi wo shinjinasai

anta ga moshi hekondemo nekondemo
atashi ga sasaeru yo mamotte ageru yo

sude ni ima made ni ippai
moratta yorokobi ni okaeshi shitai

warawasete kuretari homete kuretari
arigatou tte kokoro komete kuretari

mune mitasarete namida afureru
zutto anta to issho nara gambareru kara

ima no kimochi kodomo ya mago ni tsutaetai
futari no ryoshin nimo kansha tsutaetai

shiawase na kimochi utaitai
isshoukenmei anta wo sasaetai ooh

ashita mo assate mo
soba ni ite naitari waratte yo

soshite isshou issho ni ite kudasai
Respect for all lifetime

VERSI BAHASA INGGERIS:
We've already got love overflowing and that's that.
I want to be with you for life.

Probably nothin' lives up to the ideal,
but I still want to be with you forever.
(Hear weh mi sey!)

"Let's spend our whole lives together."
I'm so happy that you chose me.

"See me holding on to (our) love."
Of course, right now you are everything to me.

"Let's spend our whole lives together."
I want to be together until either of us dies.

"Give me that proper love." ooh I'm so in love.

You always work a little too much.
Occasionally, you forget about me a little too much.

But, when you're by my side relieving me,
I think I really, really love you.

You are strict but gentle.
When I can't see you, I'm sad.

Like two souls trembling from kindness, forever together let's go in search of happiness!
lalala~lala

"Let's spend our whole lives together."
I'm so happy that you chose me.

"See me holding on to (our) love." Of course, right now you are everything to me.

"Let's spend our whole lives together."
I want to be together until either of us dies.

"Give me that proper love." ooh I'm so in love.

As for good points, you've got a good heart
Not just looks but you're a cool guy.

Your sense of responsibility, very passionate about your ambitions,
It's cute the way I can always tell by your face that you're lying.

I want to encourage and flatter you more.
I want to give birth and raise your child, baby.

Just watch, I'll be the inspiration of a happy family.
I got love in my heart so...

I want to spend the rest of our lives together,
including the ups and downs.

I want you to look at me with respect,
because I want us to love each other. We'll be each other's everything.

I want to spend the rest of our lives together,
but I don't need a relationship that's only puppy love.

I want to give you that proper love, believe me.

Even if you are overwhelmed or stuck in bed,
I'll support you. I'll protect you.

I want to return the happiness you have already given me up to this point.

You gave me laughs and praise,
and you put thanks into my heart.

My chest is filled with tears overflowing
Forever you and me giving it our all, so...

I want to spend the rest of our lives together,
including the ups and downs.

I want you to look at me as I am,
because I want us to love each other. We'll be each other's everything.

I want to spend the rest of our lives together,
but I don't need a relationship that's only puppy love.

I want to give you that proper love, believe me.

I want to give this feeling to kids and grandkids.
I also want to say thanks to both parents.

I want to sing these happy feelings.
With all of my strength I want to support you. ooh

Tomorrow and the next day,
I'll be with you crying and laughing.

So, please be with me all our lives.
Respect for all lifetime


sangat suka mendengar lagu ni sikarang.dah lama dia bagi lagu ni kat saya,dan dah lama gak saya dengar.tapi baru sikarang saya paham maksud die :)
lagu ni versi otoko yang nyanyi pon ada jugak tapi versi onna lagi bes ^^.kalo nak dengar lagu versi otoko boleh la cari sendiri dalam youtube.com.dan lagu ni sebenarnya dalam kansai hougen (loghat kansai) tapi senang gk la dipahami

Monday, January 4, 2010

wasurerarenai kyou <3

hari ni dapat kejutan dari my bestiess Ain dgn Nana:tq kawan2 ku..saya hontou2 ni menghargai org2 di sekeliling saya sekarang.mengenali korang dalam hidup ni dah betul2 beri saya kekuatan untuk terus kan kehidupan..cehh jiwang la plak :)

kek besday yang cumill :))

tq naa :D

tq in :)

:: sayang kamuu dua orang ::

nabila,
umur anda dah 21 tahun
anda sudah layak mengundi
undilah dengan bijak hahaa
dan jadilah lebih matured (i'll try)
dan semoga riang selalu
\(^___^)/