Wednesday, February 17, 2010

berakhir..

8 FEB
Final exam bermula dengan paper Rinri Kougaku(Engineering Ethics) dan Denjiki(Electromagnetism).Soalan rinri mmg x penah biasa jawab jadi ada sedikit perasaan gementar di situ.mula2 jawab soalan rinri,saya x baca yang soalan tu ada pilihan soalan,tapi saya pegi jawab suma..aish bazir masa la pulak.tengah2 syok menjawab soalan kedua,takatsu sensei pusing2 nak tengok kitorang,pusing punya pusing,bila sampai tempat saya,saya nampak perubahan di wajah beliau.dengan muka yang memang tekejut nye,die melihat cara saya menulis.saya dengan muka terkejut nya membalas wajah terkejut beliau itu.lantas saya lupa apa yang ingin saya jawab pada kertas jawapan saya tersebut.maka saya amat sedih la..
paper denjiki berakhir dengan gemilang nya kerana Mizuno Sensei memang nak tolong kitorang,sebab beliau memang bagi soalan kuiz sebijik2!alhamdulillah..

9 FEB
alhamdulillah juga apabila soalan denki kairo(electric circuit) dapat dijawab dengan jayanya walaupun tidak gemilang.macam biasa,soalan Mizuno Sensei memang diambil dari kuiz beliau,tapi zannen desu ga soalan 9 dan 10 memang belum pernah kami jawab.tapi insyaAllah kejayaan di tangan kami..

10 FEB
oh tidak.ini paper denshi kairo(electronics circuit).paper paling susah rasanya.sangat hantai(berlawanan) dengan soalan2 shukudai(homework).sokyoku antei maruchibaibure-ta,memang langsung saya x bace..kata sensei,20 lebih orang yang fail sebelum markah shukudai ditambah.tapi bile dah ditambah,ada ura2 mengatakan ada beberapa orang yang tidak dapat dibantu,rase2 nya sensei suruh diorang buat report kot..

11 FEB
subjek yang paling tensei.jouhou shori(programing).tetapi rasanya paper yang paling berjaya dijawab dengan jayanya.(sebab sensei wat masuk soalan kuiz,cuma ditukar..sensei,hontou ni arigatouuu)

12 FEB
seigyo oh seigyo.sunggoh banyak soalan yang mesti di jawab.penin2.banyak betul rumus yang perlu dihapal,tapi alhamdulillah hampir kesemua dapat dijawab walaupun mungkin dengan tidak jayanya..

bercuti sebentar sempena CNY.pegi majlis doa selamat di rumah nenek Amar,tq untuk Amar sekeluarga

17 FEB
Ueno Sensei tukar soalan?memang gile2 berlainan dengan soalan yang kite biasa buat..
oh nampaknya persepsi kita berubah.sebab sensei telah membantu kite dengan bagi soalan report yang beliau suruh kite wat dan suruh kite hantar sebelum exam tersebut.alhamdulillah..

exam telah berakhir.hanya menunggu keputusan..semoga keputusan yang bakal diperoleh setimpal dengan usaha ku..
sekarang ni tengah menanti hari-hari untuk pulang ke kampung halaman.dan makin dekatla saat untuk meninggalkan mama......

No comments: