Monday, December 19, 2011

いい思い出作らない?

anda tak perlu refresh page ni berkali-kali sebab saya memang tukar background blog baruuu
tak santek pun kan,tapi tak apa lah.saya tak reti nak buat yang santek-santek.

~~~~~XOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXO~~~~~

saya hanya ada lebih kurang 3 bulan saja lagi untuk habiskan sisa-sisa hidup di jepun ini.
pejam celik pejam celik dua tahun di sini dah nak hampir berlalu..
oleh sebab saya ni seorang yang pelupa sedikit(usia kan dah bertambah meningkatlah katakan) jadi saya tak berapa nak ingat sangat apa yang saya dah lalui selama hampir 2 tahun ni
jadi sebab itulah ada gunanya tulis blog ni
kadang-kadang kalau ada masa terluang seperti ni,saya akan catatkan di sini
dan oleh sebab saya ni pelupa,kadang-kadang bila baca post yang tahun lepas,hati tertanya,
'eh bila masa aku buat benda ni,eh ada ke aku masak benda ni,eh ada ke blablabla..' -_-''
jadi masih ada 3 bulan saja lagi
walaupun kita mungkin akan sibuk siapkan kerja research kita demi habiskan degree nanti..
tapi.. いい思い出作らない?
saya tak mahu sia-siakan 3 bulan yang ada ni
saya nak isi baki 3 bulan ini dengan perkara bermanfaat,dengan benda yang indah-indah;
dan moga saya dapat gembirakan orang sekeliling saya juga
sebab lepas ni saya tak tahu ke mana hala tuju saya
kalian dengan hala tuju kalian
ada yang akan balik Malaysia macam saya,ada yang akan masih berada di Jepun..
dan lepas ni mungkin kita akan jarang jumpa atau mungkin kita dah tak akan berjumpa lagi
jadi mari kita jadikan baki 3 bulan ini 3 bulan yang bermakna tanpa ada rasa sedih,
 kecewa, derita, putus asa, iri hati, benci membenci
indah nya hidup tanpa semua ni
yang sudah lepas biarkan berlalu; ambil ibrah dari setiap yang terjadi dan teruskan langkah kaki untuk meniti hari mendatang.
kita dah meningkat dewasa jadi pemikiran pun harus matangkan?
ayuh sahabat; mari hidup dalam suasana positif, 
yang jauh yang dekat saling mengingati..
ayuh sahabat; buang saja rasa ego dalam diri, maafkan,lupakan,cintai,sayangi..
ayuh sahabat; tolaklah kejahatan dengan kebaikan,
dendam itu dosa,kemaafan itu pahala..
tiada manusia yang sempurna;
ayuh hidup dalam sejahtera..

2 comments:

Lelaki Ini said...

wah..
nak balik msia doh ko???
hehehe..
chaiyok2 habiskn degree

desir2sakura said...

um2 tauh dpn bln 3 insyaAllah abis :))