Wednesday, July 29, 2009

Khas untuk sahabat yang ini..

Saya tujukan post kali ini khas untuk seorang sahabat..
Sahabat yang telah bersama saya since matriks.Sahabat yang selalu menemani saya tengok cite2 best sejak matriks.Sahabat yang selalu berkongsi makanan yang menyebabkan saya menjadi sebesar ini.Kenapa saya tujukan post kali ini untuk dia?kerana saya x tau nak tulis post kali ini tentang apa.Tapi kenapa saya menulis post ini untuk sahabat ini?Kenapa tidak kepada sahabat yang lain?Kerana bersama sahabat yang ini terlalu banyak kisah suka dan duka bersama dia,ker
ana bila bersama dia saya gembira,tertawa,kerana masa saya sepanjang 3 tahun di Unisel ini lebih banyak terisi bersama dia.dan sahabat ini banyak menerima kekurangan saya..
Saya akui mudah berkongsi apa sahaja dengan sahabat ini.saya menyukai drama jepun dan korea,sahabat ini pun begitu.sahabat ini selalu menghantar lagu2 Inggeris,walaupun saya agak tidak menyukai lagu2 Inggeris,tetapi bila terpaksa mendengar lagu2 yang dihantar sahabat ini,saya semakin menyukainya..
Sahabat ini sungguh rajin,shukudai (homework) yang diberi selalu disiapkan awal,tidak seperti saya::esok sensei n
ak,malam ni baru saya siapkan.kadang2 saya malu dengan sahabat ini,tetapi apakan daya,saya memang x terdaya untuk menyiapkan kerja2 ini seawal mungkin hehe..
Sahabat ini gemar makan,saya akui nya,tetapi gemar makan tidak bererti makan banyak sebab akhirnya makanan2 sahabat ini akan jatuh ke pinggan saya juga akhirnya.memang kerana sahabat ini lah saya menjadi sebesar ini!!
Pernah bergaduh?pernah..pernah menangis?pernah..pernah terasa hati?pernah..tapi saya tidak kisah semua itu,saya langsung tidak kisah kalau sahabat ini memanggil saya
bulat,besar,boyot,sotong,tong2,tun2,saya tidak kisah..sebab dah terlalu banyak saya berkongsi cerita dengan sahabat ini.saya tahu dia setia mendengar apa sahaja luahan hati saya,walaupun masalah saya langsung tiada kaitan dengan dia..
Suatu hari..saya demam,saya x larat untuk bangun,petang itu saya mengetahui sahabat ini juga demam,sama dengan saya.kami demam sama2.tapi sahabat ini demam lagi teruk,sampai masuk hospital.saya kasihan melihat sahabat ini,sebab sahabat ini memang kurus,semasa sahabat ini bermalam di hospital,saya runsing m
emikirkan sahabat ini,selesa ke sahabat ini menggunakan tandas kat hospital tu,dia makan ke makanan kat hospital tu..kalau si sahabat ini saiznya lebih besar dari saya,tidak mungkin saya serisau itu...
Kami memang banyak beza.sahabat ini jauh lebih matured dari saya::kenapa saya berkata begini?tidak tahu lah mengapa,tetapi perwatakan sahabat ini lebih serius,tidak macam saya yang lebih kebudak-budakan..Saya akui sekarang saya takut untuk berjauhan dengan sahabat ini di Jepun nanti.siapa lah yang nak bagi saya makanan lebih lagi?siapa yang nak panggil sa
ya bulat,tong2 lagi?siapa yang saya nak buli di Jepun nanti?siapa yang mahu mendengar kisah2 mengarut saya?siapa lagi mahu melayan bila saya menipu?siapa yang mau pimpin tangan saya untuk melintas jalan nanti?
Sahabat..khas untuk sahabat yang ini::
Hidup ini susah untuk diduga,kadang2 kita rasa dekat sangat dengan seseorang tu walaupun sebenarnya kita jauh..walaupun kita dapat genggam tangan dia,tapi belum tentu hati dia dapat kita selami,mungkin kadang2 kita dapat tengok dia ketawa,tapi kita x tahu apa makna disebalik senyuman itu..walhal kehadiran kita langsung x disenangi..rencah dunia,kita x kan tahu
siapa kawan dan siapa lawan sehinggalah sampai satu masa kita jatuh..adakah tangan itu menghulurkan bantuan atau kita akan ditinggalkan..
Maafkan saya sahabat andai kata selama kita bersahabat,saya lebih banyak menyakiti drp memahami..Saya sedih sahabat,andai hari perpisahan itu akan tiba,jadi jom kite gembira2..untuk sahabat yang ini,post ini memang khas untuk anda,terima kasih kerana menerima segala kebaikan dan keburu
kan saya. ^^

10 comments:

aku::semut::merah said...

untuk sahabat ini..
tiada post kah???
sob3

yamapi said...

hbtnya ade kwn mcm ni..fuiyoo~
tp shebat yamapi..di sebalik kejayaan?kejatuhan seorang yg hbt cm yamapi,msti ade seorg...hehee..
ape2 pun,daiji ni shite ne,sonna yuujin (^^)y

desir2sakura said...

cik semut merah::post utk mu sudah ku ukir setiap hari di dinding bilik tidur mu..cuba tgk elok2 blik tbp ni.

Yamapi::anata mo atashi no yuujin :)

yamapi said...

waaa..dasat..sapa ukir kt dinding..ni msti bkn ukir,tp ltk ubat penghapus semut..haha

desir2sakura said...

hahaa..jgn kacau cik semut nanti dio henshin jd kerengga

al-kauthar said...

cik bila,aku kah itu?hahaha..

insyirah said...

menariknya de sahabat ini..sahabat sejati adlh sahabat yang sentiasa bersama kita dikala susah mahupun senang...

desir2sakura said...

al kauthar,ciri2 org yang dimaksudkan kat atas ialah die slalu panggil aku tong2.kamu kah itu?hehe

al-kauthar said...

cik tong2,sye suke kawan dgn kamu.dan bngge dpt kawan cam kamu.ehe~really appreciate you.tp asal letak gmbar ak yg x lawa tu?ehe~

desir2sakura said...

hahaa..lawa la tu,aku carik yg lawa skali.(tapi dlm gmbr ni ak gemok)amik kt facebook dino.tq ye dino~