Monday, July 27, 2009

shiken...owari~

Usai kimatsu shiken(final exam),malam tu saya dengan kawan2 yang lain bergegas gi stesen bas.yea yea bleh balik klate..ini bukan lah cuti akhir sem yang lame,pendek je,7 hari je tp cuti ni adalah cuti yang kami buat sendiri hehe.kitorang manalah ade cuti T_T..malam naik bas tu.kak nurul mesej.aishh awal nya kak nurul mesej,exam baru abis tadi..sb bile kak nurul mesej je mesti jadi cuak sebab kak nurul slalu mesej pasal exam.tp malam tu die mesej saje2 je,ajak tengok baby die..insyaAllah kalo x de halangan nnti Bila gi la tgk ye ^^ ciksu pun dah slamat melahirkan sorang baby,name batrisya,panggil ca,comeeyyy..tp asik tido je

(Z _ Z) balik umah kali ni saya x tau nak capai buku hape..biasanya kalo balik umah je baca Harry Potter.lalu saya ambil keputusan utk ulang baca buku2 HP yang lpas2.buku HP & Kumpulan Phoenix yang paling meruntun hati saya,sebab Sirius Black mati..aaa ingatkan bile ma abah HP dah xde,bleh la Sirius jaga HP tapi..huhu sdeyy...sbb saya nangis teresak2.dalam buku Half Blood Prince,Dumbledore plak mati,tapi saya x nangis la mase baca Dumbledore mati ni sbb kawan saya,Tim dah cakap awal2 yang Dumbledore mati.ishh..kaco daun orang nak jiwang la Tim ni..tp HP memang best,saya suka HP tp saya lbih suka Yamapi tp kesukaan saya terhadap Yamapi terpaksa di had kan sb da dapat warning aaaa..xpe2,dgr lagu pun jadi lah ye.. berbalik kepada HP,kadang2 terpikir,entah2 kat skeliling kite ni ade ahli2 sihir yang idup sama2 dengan kite.bile baca HP,kewujudan ahli2 sihir ni memang x disedari masyarakat muggle(manusia) tp bile Voldemort dgn Death2 Eater
buat kaco la muggle2 dah mempercayai n menyedari kewujudan ahli sihir
ni.bile baca buku2 ni berturut-turut,minda saya pun macam dah diselubungi dunia ahli sihir..aishh.nak nek penyapu terbang gak,nak jadi seeker gak,nak masuk rimba larangan gk,nak gi cari Horcrux gak,nak sebut mentera2 sihir gak-->protego,expelliarmus,AVADA KADAVRA haha..walau bagaimanapun,saya x bercadang nak tengok cite HP last,HP & The Deathly Hallows (azimat maut) sbb rasanya novel die lagi bes dari layan cite.cite2 die sblum ni gelap je (sbb tgk yang cetak rompak hahaa).xpe la,x nak tengok.x berminat.sbb kat JAD pun saya dah jumpa sorang chokouhai mcm HP.hee..


gembira::sebab exam dah abis,sebab dpt balik jumpa ma abah alom acik adik,sebab dapat makan durian,sebab dapat peluk pipo,sebab hidup dah sangat2 bahagia,moga semua kisah sedih berlalu dari hidup saya..

moga result yang bakal keluar pun memuaskan hati.amin..

11 comments:

AnNe said...

baca buku HP pn nangis...
ape la...
/(T_T)\

desir2sakura said...

ala lom mane tau sbb lom x bace ehe.lom,blek la.nk tny bende ni..

ahmadfaridwajdi said...

korang da balik ek?
baru cadang nk p stay sana ri ni..esok ade intvw medical school kat subang jaya...
hmm

desir2sakura said...

we x balek,kalo nk g sane try la cntact die.aritu dtg x jumpe pn ek.inteviu pe tu?

Cloud a.k.a yamapi said...

nk bc bku HP Deathhallow gk..tlg bwk ye ^^

desir2sakura said...

ok bos,nnti org bwk hee ^^

Cloud a.k.a yamapi said...

eh,apsal cm knl yamapi jer cik sakura ni?

ahmadfaridwajdi said...

ala..masa tu korang kan bz nk exam..p sana pon kn tinggal sorang2 dalam bilik sein nge aqil..dorang p study umah len..

desir2sakura said...

hahaa mmg knal sgt la..x bg org tgk yamapi,die ltak name yamapi.nak jadi yamapi kne pandai nari,ni pandai nari x?

Cloud a.k.a yamapi said...

msti la pndai nari..eyah eyah..ewah ewah..huhu..berpeluh ni..smbil2 lps tensen exm..huhu

desir2sakura said...

tp yamapi dop rambut cacak.xleh dah la ^^