Thursday, March 3, 2011

Flying! A warm heart.

tajuk entri ni saya ambil daripada kata-kata yang tercetak kat bantal peluk saya hihi
dah lama tak tulis sini
sebab rasa tak mau tulis
tapi sebab ada orang suruh saya update maka saya pun update la
(perasan orang ramai sangat baca blog ni pulak)  /(-_-)\
balik dari interview baito(part time job.sebenarnya bukan interview,diorang panggil untuk daftar),lepas singgah makan mi tom yam kung yang lazat lagi berkrim dekat omiya,lepas singgah dekat sekolah shibaura untuk beli kebab sebagai makan malam,saya pulang ke rumah dengan perasaan gembiranya untuk berinternet.tapi tak tau la kenapa,sejuk-sejuk ni internet nak bermasalah pulak.saya baiki tapi tak jadi.bunyi macam pro sangat lah kan bila saya sebut baiki internet tapi sebenarnya,sambung cabut wayar je :P oh ya lupa nak cakap yang ni kali ke entah berapa belas saya minta kerja part time dan alhamdulillah dapat kot kalau saya dapat emel esok dan boleh mula kerja lusa.sebelum ni saya telah direject oleh banyak syarikat terkenal seperti pejabat pos omiya,pejabat pos saitama,syarikat yang menyediakan perkhidmatan cleaner dan beberapa biji kilang lagi,.mereka-mereka ini telah mereject saya dengan sewenang-wenangnya sebab berasakan saya tak boleh buat part time dekat tempat-tempat mereka.tapi tak apa lah,Allah nak bagi saya peluang rasa pengalaman banyak kena interview :) ..sambung balik cerita baiki internet tadi,lepas tak jadi saya pegi dapur buat kentang putar dengan sos yang macam KFC tu.saya tak ada mesin nak putar kentang tu jadi saya penyek dengan sudu je -_-'' penyek punya lah lama.saya pegi baiki internet lagi.tapi tetap tak jadi.pegi buat sos pulak.siap dah semua,pegi baiki lagi.tapi tak jadi juga.rumah sebelah pun ada masalah juga rupanya.tapi berbekalkan semangat gigih tanpa putus asa yang muncul dalam diri masa tu,tiba-tiba internet pun dapat di connect.maka saya pun terus memulakan rutin-rutin harian sebagai penonton setia di dramacrazy.net :D
sekian saja kisah hidup saya pada hari ini,tangan sudah nak beku sebab menaip tanpa pasang heater.selamat malam semua.oyasumi.good nite.sweet dream.jangan lupa baca doa tidur :)


tetap tak boleh lawan yang KFC punya tapi boleh la jadi penawar rindu :)

4 comments:

hakifays said...

sedap mashed potato ni\(^o^)/

desir2sakura said...

hihi biase2 je kah..kuah yo pekat sikit.nnt ore wat lagi :D

afiqah riduan said...

oichii sou~

desir2sakura said...

hihi aku ada ata ke umh mu..mkn dh? :D