Tuesday, April 12, 2011

hari pertama masuk sekolah

hari pertama masuk sekolah
tak pandai membaca mengira
tetapi cikgu begitu tabah 
mengajar kami sunggoh-sunggoh~

hari ni hari pertama masuk lab untuk tahun keempat.
seronooook sangat,sebab dah boleh jumpa cikgu saya.sebelum ni jumpa dalam skype je.hari ni cikgu datang sekolah.hari ni berbual dengan cikgu je.makan buah limau bali dengan cikgu.makan kuih vietnam yang dibawa senior.cikgu cerita pasal durian,bahasa arab dan lain-lain.dah 3 hari saya berada kat jepun,selepas bercuti 3 minggu di Malaysia.saya masih tak minum air paip sebab selalu ingat mama pesan,'baik-baik ye ngah,dua-dua anak mama ada kat sana..' cikgu tanya saya minum tak air paip..saya cakap saya tak minum.cikgu gelak je.cikgu cakap kalau takut minum la air mineral dengan air yang ditapis.
tapi lepas tu cikgu tunjuk link ni www.atmc.jp.lepas cikgu tunjuk hati saya rasa lega.air paip saitama dijamin selamat.tiada cesium.tengah-tengah makan limau bali,tiba-tiba lab gegar.ada gempa lagi.cikgu tenangkan kitorang,cikgu cakap ni gempa M4 ni..jom tengok tv.cikgu buka tv.kami tengok tv sama-sama----->seronok kan?saya rasa research saya sangat seronok.cikgu suka cerita macam-macam.cikgu suka tanya saya macam-macam.cikgu banyak cakap dengan saya.kawan-kawan pun tak pinggirkan saya.senior-senior pun ambil berat.saya seronok.moga rasa seronok ini akan berpanjangan sampai tahun depan,aminn :))

3 comments:

AnNe said...

da masuk U pn still dipanggil "cikgu"...
haha~

Syazwe said...

cikgu~cikgu~oooo cikgu~saya xde tema lagi tuk research saya ni,cikgu nabila ad idea? :)

desir2sakura said...

lom:sdak pggil cikgu la dari pnggil lecturer hihi..
we:jum pk sesama!!hehe..