Saturday, January 29, 2011

batuk batuk batuk

saya sakit tekak sangat sangat sangat.rasa macam nak keluar darah je.batuk batuk batuk.nak tau salah satu sebabnya kenapa?sebab...


ni makan malam tina yang masak sebelum saya exam keesokan harinya


fuhh sedapp air ni


asari daisuki


tengok la hidangan makanan saya ditemani apa..jelas sekali ye,air yang berperisa.kalau mama tengok ni konfem kena marah punya.saya langsung tak minum air masak,atau dalam erti kata lain air yang berperisa.sebab...tekak saya tak selesa terima air sejuk dari paip air (kat jepun ni boleh minum air direct dari paip ye kawan-kawan) demand kan saya kawan-kawan..sejak datang jepun ni jadi berdemand tinggi seperti ni.jadi tolong ye kawan-kawan,kalau tengok saya batuk-batuk,cakap je macam ni,"eh nabila batuk ye,kalau minum air van houten ke,air banana ke,air sirap bandung ke,milo ke,mesti terus sembuh ni"

doakan saya sihat cepat ye kawan-kawan!!

saya terpaksa delete post saya sebelum ni..sebab saya tak mau timbulkan gosip-gosip hangat dengan sesiapa..saya tujukan post tu untuk diri saya sendiri,kankei nai dengan sesiapa pun.saya tak ada masalah dengan sesiapa pun,seriusly kawan-kawan..sayang kawan-kawan fillah!! BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

5 comments:

syazwe said...

haa..tu la,minum lg air manis2 n sejuk2 time musim gni..kn sakit tu..jgn lupa mkn ubat deh n kurang kn minum air sejuk2 deh..(^_^)

desir2sakura said...

ok boss!lpas ni bo bli air manis ko saya..sob3..

al-kauthar said...

Nabila..hehe..ak pn xske minum air paip sbb rse kurang selesa tekak ni..huhu..bli la heater air bila..kne bnyk minum air kosong weh..hehehe..pndi nsihat org .hihi.ak pn xske minum air jugak..hehe.

Has said...

minum air panas dan elakkan makan buah-buahan (ini doktor yg kata kat saya hari tu ;) tokoro de, lauk udang nampak sgt sedap! macamana boleh masak macam tu? macam kat Malaysia aje... saya kat Malaysia pun tak boleh masak macam tu. toiu koto wa, "kalau nak masak seribu daya? bukan alasan susah cari bahan?" hehe.

desir2sakura said...

sohe:hihi..kite same..jom2 kte latih diri byk minum air masak,penting ni utk kesihatan..
has sensei:arigatou sensei!lepas ni kena minum air panas byk2..lauk udang tu fatina yang masakkan utk saya..rasa ala2 udang paprik sensei..kalau sensei yang buat mesti la lagi sedapppp :))